Studiu de caz: Cum am generat peste 139.000 LEI vânzări într-o singură zi, cu ROAS mediu 82.45, pentru un e-commerce de Black Friday.

Echipa noastră de la Puntech Digital, agenție de marketing digital, specializată în creșterea vânzărilor și promovarea brandurilor online, a avut o colaborare de succes cu un client pentru campania de Black Friday. Prin aplicarea sfaturilor prezentate în propriul nostru ebook gratuit, am  reușit să generăm încasări în valoare de 139.000 LEI și 309 comenzi, într-o singură zi, pe 10 noiembrie, ziua propriu-zisă a evenimentului de Black Friday.

Despre client

Un magazin online cu o experiență de 9 ani pe piață, specializat în furnizarea de produse inovatoare și articole pentru casă și grădină. Colaborarea noastră a început acum 3 ani și ne mândrim cu faptul că suntem în continuare parteneri.

Problemă

Când am preluat proiectul, în urmă cu 3 ani, așa cum spuneam, am identificat una dintre principalele provocări ale clientului: avea articole de o calitate excepțională, recenzii bune și prețuri competitive, dar nu avea o vizibilitate semnificativă pe piață, avea competitori mult mai mari și cunoscuți, un trafic scăzut pe website și o lipsă a interacțiunilor cu reclamele promovate.

Ne plac provocările și ne bucurăm că am contribuit la rezolvarea acestor impedimente și colaborăm în continuare pentru rezultate chiar și mai bune!

Soluție

Pentru a soluționa această problemă, am creat o strategie personalizată, iar informațiile esențiale sunt acum adunate într-un ebook gratuit, disponibil pentru descărcare. În el vei găsi informații valoroase privind optimizarea site-ului, strategii de marketing online și creșterea vizibilității în mediul digital.

Rezultat – studiu de caz

Ca rezultat al strategiilor aplicate pentru ziua de Black Friday, clientul a înregistrat un succes considerabil. Au fost înregistrate 309 comenzi, cu o valoare medie de 374,52 de lei, generând venituri de 139.488 LEI, într-o singură zi.

Proces – studiu de caz

Acum 3 ani am început prin efectuarea unei analize amănunțite a site-ului pentru a identifica punctele slabe și pentru a dezvolta un plan de acțiune eficient. Am optimizat paginile produselor pentru a le face mai vizibile în rezultatele motoarelor de căutare, astfel încât să ajungem la un public mai larg și să construim autoritatea brandului. 

Această analiză pe care am efectuat-o la începutul colaborării, a fost realizată printr-un Audit Gratuit, de care poți beneficia și tu!

  • Verificarea stocurilor: Pentru a evita neplăcerile și nemulțumirea clienților, echipa noastră, PruntechDigital a lucrat în strânsă colaborare cu clientul pentru a verifica și gestiona corespunzător stocurile disponibile înainte cu 3 luni de campanie. Astfel, am asigurat faptul că cererea generată de campanie poate fi satisfăcută.
  • Oferte speciale și prețuri uimitoare: Am ajutat clientul să stabilească oferte atractive și prețuri uimitoare pentru anumite produse cheie. Cu ajutorul analizei de piață și a cunoștințelor despre comportamentul consumatorilor în perioada de Black Friday, echipa Pruntech Digital, agenție marketing digital, a identificat acele produse care generează de obicei un mare interes și le-a propus la prețuri foarte atrăgătoare.
  • Pregatirea precampaniilor:

Precampanie Facebook Ads:

A rulat o reclama prin Facebook Ads timp de 24 de ore cu un creativ teaser. A fost dedicat campaniei în care anunțăm care o să fie cel mai mic preț dintre produsele reduse.

Au fost trimise 2 mailuri de precampanie. Aici anunțăm dată în care se desfășoară campania și câteva dintre cele mai atractive oferte.

Pop-up pe website

Pop-up nou pe website pentru colectarea mai multor emailuri ale potențialilor clienți care doreau să afle ofertele în exclusivitate

Pregătirea unui landing page ușor accesibil

Un landing page optimizat și ușor de navigat a fost creat de echipa Pruntech Digital. Aceasta le-a oferit clienților o experiență de utilizare plăcută, facilitându-le găsirea produselor și finalizarea achizițiilor într-un mod rapid și simplu.

Proces

  • Am realizat un banner cu un design simplu și atractiv și cu un mesaj de impact:
  • Am construit landing page-ul pentru a ușura traseul potențialilor clienți către cele mai dorite produse sau cele cu cel mai mare impact promoțional. Astfel ei găsesc repede produsele, nu sunt distrași și pot finaliza mult mai repede comanda.
  • Cele mai bune oferte au fost așezate în prima parte a paginii, pentru cât mai multă vizibilitate. 

Sincronizarea prețurilor și crearea de interes

Am lucrat îndeaproape cu clientul pentru a sincroniza prețurile în timpul zilei de Black Friday. Am folosit tactici de marketing care să creeze un sentiment de urgență și interes în rândul clienților. Aceasta a fost realizată prin intermediul comunicărilor regulate și a actualizărilor speciale despre reducerile și ofertele valabile pe durata evenimentului.

Strategia de Performance Marketing și rezultatele obținute

Printr-o combinație de optimizare a motorului de căutare (SEO), publicitate plătită (PPC) și marketing de conținut prin Meta Ads, am reușit să atragem mai mulți utilizatori pe website-ul clientului. Astfel am crescut numărul de comenzi în timpul campaniei de Black Friday.

Facebook Ads

Am rulat 7 campanii cu audiențe diferite timp de 24 de ore. Au cheltuit în total toate 327,81 lei și au adus un rezultat de 27.369,60 lei valoare încasări. ROAS-ul în medie de 83,49 și un cost per achiziție de 5,56 lei.

Google Ads

Google a fost câștigător! O sumă de 1.072,24  lei cheltuiți a avut ca rezultat  208 comenzi cu un cost de 5.14 lei per achiziție.

Campanie email marketing

Echipa Pruntech Digital a creat un newsletter personalizat și captivant. Scopul acestuia a fost de a atrage atenția, deopotrivă a clienților existenți, dar și a potențialilor clienți. Newsletter-ul a inclus informații despre campaniile și reducerile speciale pregătite exclusiv pentru Black Friday.

Au fost trimise 2 e-mailuri newsletter pentru cei care sunt engaged si cei unengaged.

Care este concluzia studiului de caz?

În urma implementării strategiilor cheie, clientul nostru a obținut un succes considerabil în ziua de Black Friday. Numărul mare de peste 300 comenzi, cu o valoare medie de 374,52 lei, a generat venituri extraordinare de peste139.000 LEI. 

Rezultatele remarcabile obținute demonstrează eficiența și succesul strategiei implementate de echipa noastră, Pruntech Digital, agenție de marketing digital, în cadrul campaniei de Black Friday a acestui an. Aceasta a permis atragerea și fidelizarea unei audiențe calde și receptive. Astfel, am contribuit în mod semnificativ la maximizarea volumului de vânzări și la generarea de venituri substanțiale într-o singură zi.

De asemenea, dorim să subliniem că beneficiile acestei campanii nu se opresc aici. Audiențele calde create și numărul în creștere al abonaților la newsletter ne oferă oportunități strategice de marketing pe termen lung. Putem folosi aceste audiențe și sursele de lead-uri pentru a vinde și în alte perioade cheie. Aici ne referim la sărbătorile de iarnă sau oricare altă perioadă din calendarul de marketing.

Astfel, investițiile strategice și eforturile depuse în dezvoltarea și aplicarea acestei strategii integrate de marketing au fost răsplătite cu succes. Au avut un impact profund asupra rezultatelor financiare ale clientului nostru. Într-un mediu online competitiv și în continuă schimbare, acest studiu de caz demonstrează importanța unei abordări bine planificate și adaptate în funcție de nevoile specifice ale companiei și ale publicului țintă.

Folosirea ebookului gratuit ca resursă valoroasă pentru utilizatori și implementarea strategiilor de optimizare a website-ului, publicitate plătită și marketing de conținut a contribuit la creșterea vizibilității și la transformarea utilizatorilor în clienți. Prin colaborarea cu Pruntech Digital, clientul a obținut rezultate remarcabile. Și-a consolidat poziția sa pe piață, câștigând încrederea și loialitatea clienților săi.

Îți dorești și tu rezultate similare pentru business-ul tău? Hai să-ți ducem business-ul la următorul nivel! Contactează-ne astăzi.

Asigură-te că ne urmărești pe Facebook și Instagram!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Informații utile livrate săptămânal în inbox-ul tău 100% gratuit

Vorbim despre antreprenoriat, business, idei inovatoare, social media, e-commerce și cam tot ce ține de online.

Despre Pruntech Digital

Pruntech Digital este agenția de digital marketing cu servicii complete și strategii de creștere validate în piață. Avem experiență de peste 6 ani în online.

Vrei să-ți ducem business-ul la următorul nivel?