STUDIU DE CAZ: CUM AM CRESCUT CU 25% VÂNZĂRILE PENTRU UN MAGAZIN ONLINE, IMPLEMENTÂND O STRATEGIE SIMPLĂ, DAR EXTREM DE EFICIENTĂ! CU SIGURANȚĂ NICI NU TE-AI GÂNDIT LA ASTA!

Agenția noastră de marketing digital este focusată pe nevoile clientului și este în continuă căutare de strategii eficiente pentru dezvoltarea în mediul online a businessurilor.

Pruntech Digital este specializată în creșterea vânzărilor și promovarea în online a afacerilor. 

De aceea, astăzi, îți vom demonstra cum am reușit să creștem vânzările unui magazin online, în proporție de 25%, printr-o strategie la care nici nu te-ai fi gândit!

Ascultă povestea noastră și vei înțelege că uneori, soluția se află mai aproape decât ai crede!

DESPRE CLIENT

Clientul despre care astăzi am ales să discutăm, face parte din portofoliul Pruntech Digital de aproximativ 3 ani și are un magazin online specializat în produse pentru casă, grădină, decorațiuni, timp liber și articole pentru copii.

Acesta oferă o gamă largă de produse, de la mobilier exterior, la decor interior, accesorii de grădinărit și elemente de design interior. 

PROBLEMĂ

Ține-ți prietenii aproape…clienții, ȘI MAI APROAPE! De la un portofoliu bogat de clienți, la produse de calitate, dar și alte elemente care într-adevăr favorizau vânzările, pe toate acestea, clientul nostru le avea. Totuși, exista o problemă reală, care trebuia rapid soluționată: clienții nu se mai întorceau pentru a doua comandă. Și ne-am pus clasica întrebare. De ce?

SOLUȚIE

THE CLIENT IS KING a fost ideea salvatoare. Iată de ce este numită în acest mod și ce presupune mai exact. Pune-te în locul clientului tău măcar pentru câteva secunde. Înțelege nevoile acestuia, nemulțumirile, chiar și frustrările și oferă-i soluții. Da, ai văzut bine. Aceasta era adevărata problemă care stagna vânzările magazinului online. 

Iar noi de aici am început implementarea strategiei. 

STUDIU DE CAZ

Împreună cu echipa Pruntech Digital, am analizat atent toate datele problemei pe care începeam să o soluționăm, am efectuat o analiză amănunțită asupra portofoliului de clienți și a magazinului online. Astfel, am tras linie sub toate acestea și am deprins tactica salvatoare, care avea să soluționeze problema întâmpinată. 

Strategia noastră nu s-a rezumat la o simplă idee menită să salveze situația, ci a fost un cumul de acțiuni, care aveau să sporească încrederea consumatorilor. 

Prima etapă a strategiei a fost feedback-ul clienților. 

Clienții erau dornici și pregătiți să dea feedback, dar nu exista un context prielnic pentru a face acest lucru. Pruntech Digital l-a oferit. Iată cum ne-am propus să implementăm ideea! 

Am creat un formular pe Google Forms și l-am trimis către clienții din baza de date. Le-am oferit 10% discount la următoarea comandă dacă ne dau un feedback sincer pentru produse.

Rezultatul? Am primit peste 250 de răspunsuri. Ulterior clientul le-a analizat și a implementat absolut tot ceea ce ținea de el.

Din toți acești clienți care ne-au trimis feedback, un procent de peste 40% au utilizat codul de reducere și au mai revenit cu cel puțin o comandă.

Dar știam că este nevoie de mai mult. Personalizarea și segmentarea comunicării a reprezentat o altă etapă a strategiei. Cum am făcut acest lucru? Prin puterea inimaginabilă a e-mail marketingului, am personalizat mesaje pentru fiecare grup de clienți în parte.

De câte ori ai vrut să îți achiziționezi ceva și poate una sau chiar mai multe recenzii te-au făcut să iei decizia potrivită? Îți spunem noi, recenziile altor consumatori cântăresc foarte mult în decizia de cumpărare a clienților. Chiar și noi facem asta. Aici intervine etapa trei, poate cea mai importantă: feedback-ul oamenilor. 

Amploarea luată de feedback-ul clienților și realizarea unui sistem propriu pentru recenzii în cadrul site-ului au permis creșterea încrederii potențialilor clienți în produsele magazinului.

Astăzi, magazinul online se bucură de un număr total de peste 400 de recenzii la peste 100 produse.

REZULTAT

După implementarea acestor strategii, clientul nostru a observat următoarele rezultate:

  • Creșterea ratei de retenție a clienților cu 35%, datorită interacțiunii îmbunătățite cu brandul.
  • Creșterea cu 20% a conversiilor prin e-mail marketing, determinată de comunicarea personalizată.
  • Creșterea vânzărilor cu 25%, adusă de îmbunătățirea încrederii în brand prin intermediul recenziilor de produs.

Agenția de marketing digital, s-a ocupat de soluționarea problemei clientului în proporție de 100%. Ideile și strategiile gândite de echipa Pruntech Digital au condus către o creștere substanțială a brandului online. 

CONCLUZIILE NOASTRE LA STUDIUL DE CAZ

Implementarea corectă a principiului THE CLIENT IS KING în ecommerce a rezultat a fi ideea salvatoare pentru magazinul nostru online. Prin doar trei pași simpli, dar extrem de eficienți, am adus vânzări de peste 25%. Toate cele trei puncte ale strategiei gândite și implementate de agenția de marketing digital, au avut scopul de a crește vânzările într-un mod accelerat, de a îmbunătăți semnificativ imaginea brandului și de a crește încrederea acestuia în rândul consumatorilor. 

Clientul este cel care deține adevărata funcție de conducere a afacerii tale. De la acest principiu de bază am pornit și noi strategia de creștere a magazinului online. 

Cât valorează pentru tine clientul tău? Îți dorești și tu rezultate similare pentru businessul online în care activezi? Contactează agenția de marketing digital. Pruntech Digital te poate ajuta!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Informații utile livrate săptămânal în inbox-ul tău 100% gratuit

Vorbim despre antreprenoriat, business, idei inovatoare, social media, e-commerce și cam tot ce ține de online.

Despre Pruntech Digital

Pruntech Digital este agenția de digital marketing cu servicii complete și strategii de creștere validate în piață. Avem experiență de peste 6 ani în online.

Vrei să-ți ducem business-ul la următorul nivel?