STUDIU DE CAZ: CUM AM CRESCUT VÂNZĂRILE UNUI ATELIER DE CROITORIE ONLINE CU 90% ÎN DOAR 60 DE ZILE

Agenția noastră de marketing digital este specializată în creșterea vânzărilor și promovarea brandurilor online. Credem că prin servicii de marketing online personalizate, brandul tău poate atinge culmile succesului. De aceea, astăzi îți vom demonstra cum o agenție de marketing digital Pruntech, a reușit în doar 2 luni să genereze încasări în valoare de 311.141 RON pentru un atelier de croitorie online din România. Haide să descoperim provocările întâmpinate de echipa Pruntech Digital, dar și procesul de soluționare.

Despre client

În anul 2016 intra cu mult curaj și determinare pe piața modei, un atelier de croitorie online, un brand 100% românesc, cu o misiune bine stabilită: articole vestimentare care să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Problemă

Colaborarea cu a noastră agenție de marketing digital, Pruntech Digital, începe în luna martie 2024, o lună dificilă în general pentru atelierele de croitorie. Perioada nu se preta favorabilă comenzilor, iar cea mai mare concurență o reprezentau magazinele online, recunoscute pe plan internațional, fiind o alegere potrivită pentru multe persoane, datorită prețurilor foarte mici. Chiar dacă brandul se baza pe multă experiență în acest domeniu, concurența influența în mod negativ vânzările, ce intraseră deja pe o pantă descendentă în ultimele luni.

Soluție

Pentru a soluționa rapid problema, am creat o strategie personalizată, multichannel, și am trecut rapid la optimizarea site-ului web, ca prim pas din procesul de creștere a vânzărilor, deoarece în acest proces este foarte importantă imaginea brandului, prezentarea produselor, scoaterea în evidență a elementelor definitorii, care pot face o diferență reală în fața competitorilor, la analiza pieței și implementarea campaniilor de publicitate în conformitate cu cerințele pieței. 

Rezultat – studiu de caz.

Implementarea unor campanii de publicitate adecvate publicului țintă, optimizarea website-ului, a rețelelor de socializare, și introducerea unor noi servicii, nu doar că au crescut vizibilitatea pe piață a atelierului de croitorie, dar au generat rapid o creștere substanțială a vânzărilor.

Proces – studiu de caz.

În procesul de întocmire a planului strategic pentru creșterea brandului, dar și pentru a-l readuce înapoi în fața clienților vechi, am analizat cu atenție situația internă și am descoperit primele beneficii care urmau să ne ajute în dezvoltarea ulterioară. Brand 100% românesc, haine custom, pe dimensiunile clientului, o activitate care se implementa, însă nu era evidențiată.

Pornind de la aceste avantaje, am dezvoltat strategia care a crescut considerabil vizibilitatea și vânzările atelierului nostru de croitorie. 

Nu am avut un anumit serviciu secret pe care l-am implementat, ci totul s-a rezumat la o strategie multichannel și mesaj, pentru a crește numărul vânzărilor. După analiza tuturor beneficiilor, a urmat și analiza problemelor pe care atelierul de croitorie online le întâmpinase în ultima perioadă și astfel am pus la punct câteva idei salvatoare. 

Precampanie – Optimizare website

Atunci când îți dorești cu adevărat să plasezi o comandă, care este locul unde se întâmplă magia? Website-ul. Când brandul a început colaborarea cu agenția noastră de digital marketing, primul pas din strategie a fost optimizarea acestuia. Pentru ca oamenii să poată beneficia de confort în timpul plasării comenzilor. Partea vizuală a fost îmbunătățită, de la un design atrăgător, la introducerea unor noi secțiuni. Aici includem: cele mai iubite produse, și de asemenea, plasarea strategică a unui buton call to action către WhatsApp. Am îmbunătățit și alte detalii: pop-up, inserarea unei casete noi cu mărimi și pentru mărimi personalizate. Chiar și plasarea unui banner tip slide cu elementele cheie din website și mesaje principale frecvente în website, cât și pe paginile de produs cu diverse oferte. 

Astfel, prin aducerea de noi elemente am îmbunătățit experiența consumatorului pe site, facilitând vânzările. 

E-mail Marketing

Pentru că zona E-mail Marketing era necesar să fie și ea exploatată, ne-am focusat rapid către stabilirea audiențelor. Am realizat patru segmente distincte: în funcție de numărul comenzilor plasate (de la nicio comandă efectuată, la cel puțin una plasată) și statutul clientului (no subscribers/subscribers).

agenție de marketing digital

Prin acest pas am testat audiența care poate accelera vânzările. Două dintre cele patru segmente au dat rezultate în viitoarele campanii concepute.

Am dat startul unui concurs tip Giveaway. Înscrierea putea fi realizată doar prin plasarea unei comenzi și am exploatat la maximum audiențele noastre. În acest mod am adus încasări de peste 2.000 RON printr-o singură campanie de e-mail marketing, folosind cele 4 segmente diferite menționate anterior. 

Însă, scopul nostru era de a ne rezuma la un singur segment, care să convertească cât mai bine. De asemenea, am obținut și o creștere a numărului de abonați prin implementarea unei bife în checkout, dar și alte elemente de unde puteam capta atenția. Rezultatul? Peste 1.000 abonați în doar 10 zile.

Pentru că această strategie aducea rezultate, am profitat la maximum și am optimizat e-mailurile automatizate generând încasări record de peste 40.000 RON în doar 30 de zile. 

agenție de marketing digital

Profilul candidatului ideal

Lucrurile mergeau în direcția bună, dar pentru noi nu era suficient, așadar am creat profilul candidatului ideal. Prin intermediul platformei Klaviyo, am creat un profil 100% personalizat, bazat pe patru proprietăți importante: candidatul a dat click pe e-mail și a continuat cu vizualizarea produselor, urmând a le adăuga în coșul de cumpărături, dar cel mai important nu a finalizat comanda. Noua audiență a trecut rapid spre testare. Dintr-un newsletter trimis, au fost generate vânzări în valoare de 1.000 RON, având o creștere de 50% față de media înregistrată, per audiență, din seturile testate anterior.

agenție de marketing digital, e-mail marketing

În baza acestei strategii, noi, ca agenție de marketing digital, am venit cu o nouă strategie. Cu ajutorul datelor deja colectate, am creat un segment VIP căruia să ne adresăm, format din clienții fideli. Printr-un e-mail personalizat aceștia primeau reduceri la finalizarea comenzilor în site. Acest segment a adus cele mai multe vânzări, în valoare de 1.200 RON și doar printr-o singură audiență!

Puterea Social Media 

Pasul următor al strategiei implementate de agenția noastră de digital marketing a fost optimizarea canalelor social media.

Ideea care a adus încasări record într-un timp scurt și care a stat la baza campaniilor noastre de publicitate a fost croirea rochiilor plus size. În urma identificării punctelor forte, cât și a celor slabe, am stabilit strategia. Am pus în evidență crearea în atelier a rochiilor custom pe dimensiunile clientei. 

Facebook ADS:

Timp de 48 de ore am testat ce tip de campanie funcționează cel mai bine, cu un buget de 30 RON per zi alocat. Testările noastre au funcționat! Reclama câștigătoare a adus peste 500 de aprecieri, zeci de comentarii. Cel mai important, campania generată, a înregistrat și un număr de peste 60 de achiziții per reclamă, iar cel mai bun ROAS fiind de 32,50.

Google ADS:

Am optimizat, îmbunătățit campaniile și totodată am făcut teste de campanii search și performance max pe diferite categorii de produse. Rezultatul câștigător a fost o campanie de performance max cu produse la care bugetul nu se distribuia cum trebuie. Practic, nu erau deloc scoase în evidență, deși erau niște modele care după spusele clientului „nu aveau cum să nu se vândă“.

Înainte de colaborarea cu Pruntech Digital
Colaborând cu Pruntech Digital

TikTok, pentru extra-promovare. O platformă ce merita exploatată la maximum a devenit o rampă de lansare pentru clientul nostru. Crearea clipurilor și targetarea audienței potrivite, plus size, și evidențierea cât mai mult a produsului bestseller, a generat peste 196.5K vizualizări doar pentru un clip. Astfel, am arătat produsele la un număr cât mai mare de persoane.

Toate punctele strategiei noastre ce au fost implementate în doar 60 de zile! Au crescut ROAS-ul de la 2.91 la 10.72 pe platforma Facebook și la 12.02 pe Google.

Care este concluzia noastră?

Acțiunile întreprinse de a noastră agenție de marketing digital, Pruntech Digital, au făcut diferența. Am testat audiența atelierului de croitorie și am implementat cele mai bune strategii de creștere a încasărilor. Rezultatele remarcabile și rapiditatea procesului de implementare, subliniază cu exactitate faptul că strategia a fost gândită în conformitate cu nevoile și așteptările clientului. Toate acestea generând venituri substanțiale într-un timp record, cât și o creștere favorabilă a brandului în mediul online. Am plecat de la vânzări sub medie și în doar 2 luni am schimbat complet situația financiară a acestuia! Am ajuns la venituri chiar și de 15.000 RON ÎNTR-O SINGURĂ ZI, prin strategii atent gândite și implementate. 

Acum, deja am început strategia de scalare, de a lansa noi produse și de a păstra trendul crescător, în ciuda perioadei incerte de vânzări în care ne aflăm.

Care este concluzia clientului?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Informații utile livrate săptămânal în inbox-ul tău 100% gratuit

Vorbim despre antreprenoriat, business, idei inovatoare, social media, e-commerce și cam tot ce ține de online.

Despre Pruntech Digital

Pruntech Digital este agenția de digital marketing cu servicii complete și strategii de creștere validate în piață. Avem experiență de peste 6 ani în online.

Vrei să-ți ducem business-ul la următorul nivel?