McDonald's, Pruntech Digital, marketing digital, promovare online, cafea, cafenele

Fă-ți clienții să revină la tine

Arta upsellingului și cross-sellingului

Introducere

În lumea afacerilor moderne, upsellingul și cross-sellingul sunt două tehnici esențiale pentru un business de succes. De ce? Pentru că implică atât creșterea veniturilor, cât și fidelizarea clienților. Dacă te regăsești în categoria de persoane care încearcă să găsească diverse strategii de marketing care să convertească clienți, atunci soluția ta este aici și acum. Termenii menționați anterior, upsellingul și cross-sellingul, sunt mai simpli decât ai crede. Cu siguranță ai fost martorul a cel puțin una dintre aceste tehnici în viața ta de zi cu zi. Rămâi în continuare alături de noi să înțelegi de ce spunem acest lucru. 

În acest articol, vom explora în detaliu arta upselling-ului și cross-sellingul, prezentând exemple reale, utilizate de businessuri cunoscute la scală largă: McDonald’s și cafenelele care oferă prăjituri alături de cafea proaspăt prăjită.

Ce este Upsellingul și Cross-Sellingul?

Dar să începem cu partea teoretică, pentru a înțelege real, ce presupun cele două tehnici. Upsellingul implică încurajarea clienților să achiziționeze o versiune mai scumpă a produsului sau serviciului dorit, în timp ce cross-sellingul presupune oferirea de produse complementare care să completeze experiența de cumpărare a consumatorului. Ambele tehnici sunt esențiale în marketingul online și offline, având capacitatea de a îmbunătăți semnificativ profitabilitatea unei afaceri. Simplu, dar extrem de eficient. 

Upsellingul și cross-sellingul în scalarea vânzărilor

  • Creșterea veniturilor: Prin îndrumarea clienților către produse mai scumpe sau complementare celor deja achiziționate, valoarea medie a comenzii crește. Un real beneficiu pentru afacere.
  • Îmbunătățirea satisfacției clienților: Clienții apreciază sugestiile utile și produsele complementare care le îmbunătățesc experiența de cumpărare. Așadar, continuă cu aceste tactici.
  • Fidelizarea clienților: Ofertele personalizate și recomandările potrivite pot face clienții să revină pentru mai multe achiziții. Dar ai grijă de recomandările pe care le vei face.

Studiu de caz: McDonald’s și upsellingul

McDonald’s este un exemplu excelent care ne poate ajuta să înțelegem mai bine această strategie de marketing și cum contribuie la scalarea vânzărilor. Tehnica utilizată de companie are scopul de a crește valoarea comenzilor. Îți dorești și tu ca meniul tău de restaurant să fie complet și în același timp atrăgător pentru clienți? Descoperă acum cum să îți fidelizezi clienții și să îți maximizezi profitul cu ajutorul nostru!

Atunci când un client plasează o comandă McDonald’s, angajații sunt instruiți să ofere produse suplimentare sau upgrade-uri. De exemplu, un client care comandă un meniu clasic poate fi întrebat dacă dorește să adauge o porție mare de cartofi prăjiți sau o băutură de dimensiuni mai mari. Această tehnică simplă, dar eficientă, a ajutat McDonald’s să își crească veniturile semnificativ de-a lungul anilor. Sinceritatea ne poate ajuta să înțelegem mult mai bine impactul strategiei. Așadar, tu de câte ori ai fost supus acestei tehnici?

Studiu de caz: cafenelele și cross-sellingul

Cafenelele care oferă cafea proaspăt prăjită și măcinată sunt un exemplu de succes în utilizarea cross-sellingului. Mulți clienți vin pentru a-și savura cafeaua și pentru câteva momente de liniște. Dar sunt tentați să cumpere și prăjituri sau alte deserturi afișate strategic lângă casele de marcat. Pofta este de cele mai multe ori, mare. Așadar, profită. De exemplu, o cafenea poate să ofere un discount pentru un meniu format dintr-o cafea și o prăjitură alături, încurajând astfel clienții să cheltuie mai mult și să aibă o experiență completă la ei în cafenea. Acest tip de strategie nu doar crește vânzările, dar contribuie și la fidelizarea clienților care apreciază acest pachet complet, cât și întreaga experiență. 

Poți transforma fiecare comandă McDonald’s și fiecare ceașcă de cafea proaspăt prăjită într-o oportunitate de creștere a veniturilor. 

Concluzie

Upsellingul și cross-sellingul sunt tehnici esențiale pentru orice afacere. Este necesar să oferi experiențe plăcute, chiar memorabile tuturor clienților tăi. În acest fel te vei asigura că ei se vor reîntoarce și a doua oară la tine. În același timp nu uita scopul tău, de a crește constant și semnificativ vânzările. 

Prin implementarea unor strategii eficiente și adaptate nevoilor clienților, companiile pot vedea rezultate semnificative. Exemplele date în acest articol și strategiile pe care chiar și noi le-am trăit pe propria piele, sunt demonstrate și funcționează. Dacă McDonald’s, cafenelele și nu numai, demonstrează puterea acestor tehnici în practica lor de zi cu zi, cu siguranță și tu vei putea. Pruntech Digital poate ajuta afacerea ta să implementeze aceste strategii prin intermediul serviciilor de marketing online. Contactează Pruntech Digital pentru a descoperi cum poți transforma vânzările tale cu ajutorul upsellingului și cross-sellingului.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Informații utile livrate săptămânal în inbox-ul tău 100% gratuit

Vorbim despre antreprenoriat, business, idei inovatoare, social media, e-commerce și cam tot ce ține de online.

Despre Pruntech Digital

Pruntech Digital este agenția de digital marketing cu servicii complete și strategii de creștere validate în piață. Avem experiență de peste 6 ani în online.

Vrei să-ți ducem business-ul la următorul nivel?