pruntech digital agenție de marketing digital ecommerce remarketing amazon recenzii creșterea vânzărilor

Remarketing și retargeting: strategii de succes pentru orice business

Introducere

Ne-a spus cineva, cândva, că marketingul este un domeniul care pare să devină din ce în ce mai sofisticat. Poate pe moment am negat, dar cumva, lucrurile încep să meargă spre această direcție și totul pentru că ne aflăm într-o perioadă puternic marcată de digitalizare. Tehnicile de remarketing și retargeting sunt esențiale pentru orice agenție de marketing digital care dorește să-și ajute clienții. Aceste două strategii permit companiilor să intre din nou în contact cu utilizatorii care au interacționat deja cu brandul lor. Dacă te regăsești și tu în această problemă și îți dorești să atragi persoanele care și-au arătat un minim de interes pentru afacerea ta, acum și aici îți vom dezvălui mici trucuri în acest sens. În acest articol, vom explora în detaliu ce înseamnă remarketingul și retargetingul, cum funcționează și ce beneficii aduc cele două, businessului tău.

Remarketing, strategie de marketing digital pentru scalarea afacerii tale

Remarketingul este o strategie utilizată cu precădere în marketingul digital. Iată de ce este necesară în afacerea ta. Această strategie de marketing digital implică afișarea anunțurilor către utilizatorii care au interacționat anterior cu website-ul tău sau de ce nu, cu aplicația ta mobilă în cazul în care o ai. Cum se poate întâmpla acest lucru? Prin utilizarea cookie-urilor.

Acestea permit urmărirea comportamentului online al utilizatorilor și ulterior, prin intermediul campaniilor de remarketing îți vor permite afișarea anunțurilor personalizate către utilizatori pe diferite website-uri și platforme online, cu scopul de a-i determina să revină și să finalizeze o acțiune pe care chiar ei au început-o anterior. Aici îți putem da ca exemplu completarea unor formulare online sau de ce nu, chiar începerea procesului de cumpărare. 

Retargeting, strategie de marketing digital pentru branduri autentice

Retargetingul, chiar dacă este oarecum similar, are cu totul și cu totul ceva special. În continuare îți vom explica pe scurt, de ce spunem asta. Această strategie de marketing digital permite businessurilor să urmărească și să îi recâștige pe utilizatorii vizați, cu ajutorul anunțurilor personalizate. Companiile au doar de câștigat prin această tehnică, fiind o metodă perfectă pentru a crește notorietatea brandului. Aceasta ajută la creșterea ratelor de conversie, deoarece se adresează persoanelor deja interesate de produsele sau serviciile unei companii. 

Ce mod mai bun și interesant de a rămâne bine întipărit în mintea consumatorilor. 

O agenție de digital marketing cu siguranță ți-ar recomanda să…

Știm că uneori, să ai cât mai mulți cumpărători este de-a dreptul dificil, de aceea, este important să îți creezi propriile strategii, iar în acest sens, o agenție de digital marketing te poate ajuta nu doar să crești succesul afacerii tale, dar și să îți întipărești brandul în mintea consumatorilor. Iată doar câteva beneficii ale remarketingului și retargetingului:

  • Creșterea conversiilor: amintește utilizatorilor de produsele sau serviciile pe care le-au vizualizat recent. Acest lucru poate crește semnificativ rata de conversie.
  • Cost eficient: continuă prin a targeta utilizatorii care au arătat deja interes pentru brand. Această strategie te poate ajuta să ai costuri mai mici, pentru că este mai simplă și mai eficientă decât investirea în atragerea de noi clienți. 
  • Personalizare: utilizează mesajele personalizate și anunțurile relevante pentru că îmbunătățesc experiența utilizatorului și cresc șansele de conversie.

Există câțiva indicatori care vor facilita întregul demers. Este important să îți creezi segmente pe baza comportamentelor utilizatorilor. Dacă nu începi cu acest pas, sunt șanse ca strategia ta să eșueze. Ține cont de fiecare informație colectată. Astfel, poți crea mesaje personalizate, care să sublinieze perfect interesele și nevoile fiecărui segment stabilit anterior. Ai la dispoziție multiple canale în care poți implementa campaniile. Google ADS și Facebook ADS sunt doar două dintre acestea. Nu uita! Am mai spus-o și continuăm să o facem. Fără o monitorizare constantă și optimizare permanentă, rezultatele tale vor întârzia să apară.

Este oare AMAZON un exemplu în acest sens? Îți răspunde la această întrebare o agenție de digital marketing specializată în afaceri tip ecommerce

Amazon este un exemplu excelent de brand care utilizează eficient remarketingul și retargetingul pentru a transforma vizitatorii în clienți fideli. Și nu spunem noi acest lucru, ci rezultatele impresionante ale companiei, cât și succesul pe care îl are. Acestea, subliniază perfect că strategia lor este bună și dă roade. 

După ce un utilizator vizitează site-ul Amazon și vizualizează un produs fără a-l achiziționa, Amazon trimite emailuri personalizate cu recomandări de produse similare sau cu reduceri speciale pentru acel produs. Tu ce părere ai de această strategie?

Amazon știe care este activitatea utilizatorilor în site-ul său și afișează anunțuri relevante pe alte site-uri pe care aceștia le vizitează. Aceste anunțuri includ produsele vizualizate recent, oferindu-le utilizatorilor un memento vizual al intereselor lor.

Amazon utilizează datele colectate pentru a oferi recomandări personalizate pe pagina principală a site-ului și în emailurile trimise, îmbunătățind astfel experiența utilizatorului și încurajând achizițiile repetate.

Concluzie

Remarketingul și retargetingul sunt instrumente puternice pentru orice agenție de digital marketing care dorește să-și ajute clienții cu fidelizarea consumatorilor și scalarea vânzărilor. Prin utilizarea acestor strategii, companiile pot ajunge la utilizatorii care au arătat deja interes pentru brandul lor și îi pot transforma în clienți fideli. Exemplul Amazon demonstrează eficiența acestor strategii în contextul unui brand de succes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Informații utile livrate săptămânal în inbox-ul tău 100% gratuit

Vorbim despre antreprenoriat, business, idei inovatoare, social media, e-commerce și cam tot ce ține de online.

Despre Pruntech Digital

Pruntech Digital este agenția de digital marketing cu servicii complete și strategii de creștere validate în piață. Avem experiență de peste 6 ani în online.

Vrei să-ți ducem business-ul la următorul nivel?