10 motive pentru care ar trebui să iei în considerare dezvoltarea unui magazin online pentru afacerea ta

În ultimii ani, comerțul electronic a devenit din ce în ce mai popular în întreaga lume, iar dezvoltarea unui magazin online poate fi o mișcare inteligentă pentru afacerea ta. În acest articol, vom explora 10 motive pentru care merită să iei în considerare această opțiune.

Accesibilitate non-stop: Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui magazin online este că poate fi accesat de către clienți 24/7.

Acest lucru înseamnă că poți vinde produsele tale non-stop, fără limite de timp sau de locație. Potrivit unui studiu realizat de UPS, 51% dintre cumpărătorii online au făcut cumpărături în timpul nopții, iar 72% dintre aceștia au făcut cumpărături în weekend.

Costuri reduse: Dezvoltarea unui magazin online poate fi mult mai ieftină decât închirierea unui spațiu fizic sau a unui magazin.

Potrivit unui studiu realizat de Shopify, costurile inițiale pentru deschiderea unui magazin online sunt de aproximativ 3.000 de dolari, în timp ce costurile pentru deschiderea unui magazin fizic pot ajunge la peste 30.000 de dolari. În plus, costurile de întreținere a unui magazin online sunt mult mai mici decât cele ale unui magazin tradițional. Nu trebuie să plătești chiria, utilitățile, asigurarea sau salariile angajaților. În schimb, poți investi acești bani în dezvoltarea afacerii tale online.

Extinderea audienței: Prin intermediul unui magazin online, poți ajunge la clienți din întreaga lume, fără să fii limitat de locația fizică a afacerii tale.

Potrivit unui studiu realizat de eMarketer, vânzările globale de comerț electronic au fost de 4,9 trilioane de dolari în 2021. Acest lucru îți oferă oportunitatea de a-ți extinde afacerea și de a-ți crește veniturile. În plus, poți să-ți personalizezi site-ul web și să-l adaptezi nevoilor și preferințelor clienților tăi, astfel încât să le oferi o experiență de cumpărare mai plăcută și mai eficientă.

Flexibilitate: Un magazin online îți oferă flexibilitate în ceea ce privește gestionarea stocurilor, actualizarea produselor și prețurilor, precum și în ceea ce privește programul de lucru.

Potrivit unui studiu realizat de BigCommerce, 67% dintre cumpărătorii online așteaptă ca un magazin online să ofere opțiuni de livrare flexibile, iar 47% dintre aceștia așteaptă ca un magazin online să ofere opțiuni de plată flexibile.

Concurența: Dezvoltarea unui magazin online îți oferă oportunitatea de a concura cu alți jucători din piață, indiferent dacă aceștia sunt mici sau mari.

Potrivit unui studiu realizat de Statista, veniturile din comerțul electronic din România au crescut de la 2,3 miliarde de dolari în 2015 la 4,3 miliarde de dolari în 2019. Poți să-ți adaptezi strategiile de marketing și să-ți îmbunătățești site-ul web pentru a-ți crește vizibilitatea și a-ți atrage clienți noi.

Analiza datelor: Prin intermediul unui magazin online, poți colecta și analiza date despre clienți, comportamentul lor de cumpărare și preferințele lor.

Aceste informații te pot ajuta să îți optimizezi strategiile de marketing și să îți îmbunătățești afacerea. 96% dintre vizitatorii unui magazin online nu sunt pregătiți să cumpere din prima vizită, iar 70% dintre aceștia părăsesc site-ul web fără să adauge produse în coșul de cumpărături. Prin analizarea acestor date, poți să-ți personalizezi ofertele și campaniile de marketing în funcție de preferințele și nevoile clienților tăi. Vezi mai multe detalii despre campaniile de marketing aici.

Marketing digital: Dezvoltarea unui magazin online îți oferă acces la o varietate de canale de marketing digital.

Printre canalele de marketing digital cunoscute se regăsesc motoarele de căutare, rețelele sociale și e-mail marketingul, care te pot ajuta să ajungi la clienți noi și să îți crești vânzările. Potrivit unui studiu realizat de HubSpot, 81% dintre cumpărătorii online efectuează cercetări înainte de a face o achiziție, iar 60% dintre aceștia au făcut o achiziție în urma unui e-mail de marketing.

Comoditate: Un magazin online le oferă clienților tăi posibilitatea de a cumpăra produsele tale din confortul propriului lor cămin, fără a fi nevoie să se deplaseze la un magazin fizic.

Acest lucru poate fi un avantaj major pentru clienții care nu au timp sau nu doresc să se deplaseze la un magazin fizic. 51% dintre cumpărătorii online preferă să facă cumpărături dintr-un magazin online, deoarece este mai convenabil.

Credibilitate: Un magazin online bine dezvoltat poate crește credibilitatea afacerii tale și poate oferi clienților tăi o experiență de cumpărare mai plăcută și mai eficientă.

Știai că 18% dintre cumpărătorii online părăsesc un site web din cauza unei experiențe de cumpărare proaste, iar 28% dintre aceștia părăsesc site-ul web din cauza unui proces de checkout complicat?

Creșterea vânzărilor: În cele din urmă, dezvoltarea unui magazin online poate duce la creșterea vânzărilor tale și la îmbunătățirea performanței afacerii tale.

Prin intermediul unui magazin online, poți ajunge la clienți noi și poți să-ți optimizezi strategiile de marketing pentru a-ți crește vânzările și a îmbunătăți performanța afacerii tale.

În concluzie, dezvoltarea unui magazin online poate fi o mișcare inteligentă pentru afacerea ta. Această opțiune îți oferă acces la o serie de beneficii la care nu ai avea acces altfel. Dacă îți dorești să îți extinzi afacerea și să-ți crești veniturile, dezvoltarea unui magazin online poate fi o opțiune excelentă pentru tine.

Ești pregătit să îți dezvolți afacerea în online? Vezi serviciile noastre de dezvoltare a magazinelor online aici.

Surse:

  • UPS Pulse of the Online Shopper, 2019
  • Shopify, How Much Does it Cost to Start a Retail Business?
  • eMarketer, Global Ecommerce 2019
  • BigCommerce, 15 Online Shopping Statistics That Matter in 2021
  • Statista, Romania: retail e-commerce revenue 2015-2019
  • Kissmetrics, How Loading Time Affects Your Bottom Line
  • HubSpot, The Ultimate List of Marketing Statistics for 2021
  • Nielsen, Global Connected Commerce, 2018
  • Baymard Institute, E-Commerce Checkout Usability, 2020
  • eMarketer, Global Ecommerce 2019
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Informații utile livrate săptămânal în inbox-ul tău 100% gratuit

Vorbim despre antreprenoriat, business, idei inovatoare, social media, e-commerce și cam tot ce ține de online.

Despre Pruntech Digital

Pruntech Digital este agenția de digital marketing cu servicii complete și strategii de creștere validate în piață. Avem experiență de peste 6 ani în online.

Vrei să-ți ducem business-ul la următorul nivel?